EPS pjaustyklė

Darbus labai palengvina, o aplinką padeda išlaikyt švarią – EPS pjaustyklė: Nichromo viela 0,5mm, transformatorius, įtampos reguliatorius ir stendas. Veikia puikiai. Reikalinga ~3A srovė, 12V įtampa leidžia pjauti ~70cm, reguliuojant vielos ilgį (arba įtampą) keičiama temperatūra, ji turi būti ne mažiau 300C. Įkaitusi viela ilgėja, tad būtina pasidaryti įtempimą (panaudojau spyruoklę).

20150607_152633

19 thoughts on “EPS pjaustyklė

  1. Kur vieną pirkai?
    1 namui tokį prietaisą gamintis gal nelabai apsimoka.
    Funkcionalumo trūksta (pvz pjauti kampu), o paskui dulkės sandėlyje 😉
    Beje, pakeisk blog’o šriftą. Dabartinis pasirinktas neturi lietuviškų raidžių, todėl šios imamos iš kito šrifto – atrodo keistokai.

    Like

    • Viela per skelbimus. Kaina nedidelė.
      gamiminti tikrai apsimoka.
      greičiau, tiksliau, patogiau ir švariau.
      Pvz pamatų šiltinimui reiks 30, 40, 50 cm lapų. Su pjūklu pavargsi pjaut. O ir nepatogu. Aplink polius išpjauti. Bus kur panaudoti iki stogo.
      kainavo ~18eur
      stendą per 2-3val. padarėm.

      Like

      • Labas, ar tikrai trafukas toks negalingas paveza 70 cm storio polistirolo pjovima? Ar zinai koks konkretus tavo trafas ir itampos reguliatorius? norisi susimeistraut 🙂 Dekui!

        Like

  2. Tikrai.
    Mano transformatoriaus įtampos reguliatorius yra parkeliavęs iš Kinijos per ebay, buvau nusipirkęs jį lempai. deklaruoja 200w.
    Transformatorius 100w kurio sočiai per akis.
    EPS pjaustymui reikia ne mažiau 300c, čia pas mane turėtų būti 370c
    Tam reikia:
    Ne mažiau 3.3A
    12V
    (gaunam 40w)
    0,5m nichromo vielos

    Like

  3. sveiki as noriu pasidaryti polistirolo pjaustikle vielos ilgis butu apie 1.10cm turiu nikrom vielos 28g ir noriu padaryti ant motociklo akumoletoriaus,ar tai imanoma?ir ar laikys akomoletorius tarkim puse dienos akomoleturius tarkime butu 12 v 24 ah,ir ko reike kad islaikitu kokiu priedu dekui.

    Like

    • 28g gali būti per plonas, čia gaunasi 0,3mm storio. Aš pjaustau su 24g (0.5mm)
      Jei pjauti su 28g ir reikalingas 110cm ilgis, tai norint turėti ~320C tau reikės apie 1,7A srovės ir 26v, taigi su 12v akumuliatorium nepavyks.
      Įtampa tiesiogiai įtakoja vielos ilgį. su 12v maximum įkaitinti 50cm ilgio vielą (prie ankstesnių sąlygų – 320C kuriam pasiekti reikia 1,6A)
      Siūlyčiau ieškoti 24g vielos (skelbimuose yra) ir tai, 110cm ilgiui reiktų 18v įtampos ir 3A srovės.
      Taigi su akumuliatorium neišsiversi. max ką gali pasiekti su akumuliatorium 12v tai yra 50cm su 28g arba 70cm su 24g
      O pjovimo laikas priklausys nuo akumuliatoriaus talpos, šiaip laikytų ilgai jei 24Ah talpa, tai 28g ir 50cm ilgio viela teoriškai galėtų dirbti 24Ah/1,7A=14h bet juk pastoviai nepjauni….

      Like

  4. sveikas matai as darau pjaustykle pjaustyti polistirola nes sildinsiu nama 148kvadratai 15 storio lapai bus 15x50x100 neoporas arba grafitinis lenku lik laukiu atsakymo del kainos.Tai kalbant del pjaustykles tai rema susivirinau jis 110cm plocio ir viela tokio ilgio ,mechanine dali padariau beveik,begius turiu kad slankiotu viska,dabar reike elektrines dalies.mane domintu ant akomoletoriaus nes ir ant pastoliu lengviau paduoti nereike laidu tampyti motociklo akomas nedidelis nesunkus butu labai patogu, bet jei neiseina tada daryciau ant laido ant 220,bet tada laida reikes tampyti va ,viela nusipirkti nera problemu as dar turiu ir Kanthal Viela ji 22 awg 64mm ir turiu NiChrome viela ji 32 swg 27mm.ar nezaisti ant akomoletoriaus?ar daryti ant laido?ir gal galetum patarti ko tada teiktu jei ant laido?kiek suprantu reiktu sroves 220 tada jungiklio kad pjaunant ijungti ir isjungti baigus ,reiktu kazko kas srove keice ir sroves reguletoriaus, kad galetum reguliuoti vielos karstuma? ir tada laidai eina iki vielos galu taip?:)nepikite su elektra nesu profesionalas,manau kas statosi namus tam yra labai idomus komentarai ir patarimai nes kiek guglinau nera aiskaus aprasimo nei su akomoletoriumi nei tokio vielos ilgiui nes ir elektrines dalies turiu tik vielos kur rasiau kitas dalis noriu pirkti todel noreciau zinoti ka pirkti ir ant ko daryti dekui.

    Like

  5. Ir dar gal prie 12v 24 ah akomoletoriaus iseitu deti koki sroves stiprintuva jei taip imanoma ebay nera kazin tokiu daliku? arba akomoletoriu stipresniu isekoti signalizacijios namu kazin koks ar nevarkti dariti nuo laido?

    Like

  6. Jūs vielos ilgį apskaičiavote bandymų keliu ar pagal formules?
    Noriu pasiskaičiuoti kokio šaltinio reikės 1m 0,5mm vielai. Pagal rusų rastą puslapį gaunasi 37V ir beveveik 7A.

    Like

    • Na pagal jūsų duotus skaičius gaunasi, kad vielos temperatūra bus ~830C. Pas mane jei teisingai pamenu buvo ~350C, truputį mažoka, bet pilnai pakako pjauti 20cm storio EPS, vielos ilgis buvo 70cm.
      Darant pjaustyklė reiktų keisti, tai, ką lengviausia/pigiausia pakeisti. įtampos ir amperažo keitimas yra gan brangus, ne visad rasite tinkamą transformatorių. Todėl paprasčiau keisti ilgį (jei galite). Naudojant 24V (~5A) transformatorių ir 1m 0,5mm (24 dydis) vielą, turėsite ~550C, to pakaks.
      O ką palnuojate pjauti? tiksliau kaip. koks darbinis vielos ilgis bus?

      Like

  7. Galvoju pasidaryti polistirolo pjaustyklę. Kadangi dar nežinau kokius lapus naudosiu, galvoju pjaustyklę pasidaryti kad tilptų 1m lapai. Bandau surasti informaciją kaip pasiskaičiuoti kokio galingumo šaltinio reikia.

    Like

  8. labas. Noreciau taip pat pasidaryti polistirolio pjaustykle. Turiu “DOW styrofoam 300” polistirolio, jis gan kietesnis ir tvirtesnis uz iprasta. Lapo dydis yra 100mm X 600mm X 1200mm. as ji noreciau perpjaut pusiau kad liktu 50mm storis. Man reiktu apie 70cm ilgio volframo. Galvoju ar tiktu is plauku dziovintuvo issilankscius volframa? Ji islankstau apie 70cm -100cm ilgio. Ir galvoju is ko pasidaryti itampos reguliatoriu. Gal mano polistiroliui reikalinga didesne temperatura? Galvoju is lemonos isigyti itampos reguliatoriu https://www.lemona.lt/?page=item&i_id=238642 . Kaip manote ar sis tiktu? ar reikalingas kitoks volframas? aciu uz informacija.

    Like

    • Reikia bandyti, aš xps dar nebandžiau, bet reikės. Manau temp reiks aukštesnės.
      Beje ar daug pjsustysite? Gal paprasčiau įsigyti 50mm storio?
      Man grindims reiks 100mm storio.

      Like

      • Tu ploksciu turiu apie 80vnt ir kartas nuo karto ju gaunu vel. Mane domintu ar mano pasiulytas “Reguliatorius šviesai 230V 300W rezistorinis” nebus per galingas 70cm volframui ? Stakles pjaustymui sukonstruot lengvoji dalis 🙂 Taip pat mane domintu reguliatorius ir volframas ar jie tinka, ar ne. Aciu uz informacija.

        Liked by 1 person

  9. Per galingas tikrai nebus. Volframo viela nėra brangi, galite įsigyti, svarbu padaryti gerą įtempimą ir siūlau su spyruokle. 70cm darbinis ilgis yra daug. aš pjoviau ~50cm eina be didesnio pasipriešinimo lyginant su siauresniu darbiniu pjūviu, bet xps yra kietesnis. Reikia išbandyti. Gal net ieškoti storesnės vielos, bet tada ir įtampą/srovę reiks didesnę paduoti.
    Beje XPS įsigyti galima per/pas jus?

    Like

  10. sveiki, norėčiau pasidaryti polistirolo pjaustyklė, bet nieko nenusimanau apie elektra visą stovą pasigaminčiau, bet nieko nenusimanau su elektra kaip ką daryti. Man reikia, maždaug 120 cm ilgio vielos, kad galėčiau pjauti. Gal kas galite padėti ko reikia. Būčiau labai dėkingas.

    Like

Leave a comment