EPS klojimas ir armatūra

Po rostverko betonavimo atėjo eilė grindims. Planas buvo per savaitę pasiruošti ir vėl šeštadienį betonuoti grindis. Tai va, nepavyko.
Pristigom laiko, gal dviejų trijų dienų. Grindų EPS suklotas per dvi dienas, lapai dideli 1x2m tad ganėtinai greitai ėjosi. Vėliau sekė armatūros tinklų ir pačios armatūros dėliojimas bei rišimas.
Šiandien dienai sudėtas apatinis tinklas, su papildomu armavimu, ir pusė viršutinio tinklo. Liko ~30kvm tinklo rišimo, tada visą tinklą reikės sukelti ant fiksatorių 25mm
Nusprendėm iš pradžių sudėlioti tinklo armatūrą ir tik po to sukelti. Viršutinis armatūros tinklas dengia ne visą plotą, tad pilant betoną veikiausiai nereikės lipti ant viršutinio tinklo.
Čia foto keturių dienų rezultato – EPS sudėjimas su skaldos palyginimu truko dvi dienas,  taip pat per dvi dienas sudėtas apatinis tinklas (buvo formuojamas iš 2.4x6m virintų tinklų) ir sudėta papildoma armatūra trijose zonose.
uždėtas tarptinklinis karkasas (gyvatėlė). Dar dvi pilnas dienas užtruks viršutinis tinklas, jo plotas mažesnis, bet rišimo daugiau – iš atskirų armatūros strypų.

DSC_0100

DSC_0107

DSC_0106

Nepamainomas įrankis vielos rišimui:

tie-wire-twister-automatic

16 thoughts on “EPS klojimas ir armatūra

  1. Nesinori karksėt… bet tas tinklelis nėra armatūra. Nieko jis nelaiko. Gal ir nereikia laiktyti, jei ten tik grindys. Bet sienų ant tokių grindų nestatyčiau. O laikančių sienų – jokiu būdu. Bet lyg laikančiom sienom jau matos padaryti pamatukai…
    Na nesu ekspertas, klauskit savo statybos priežiūros. Jei grindų pagrindas gerai sutryptas sunkia vibroplokšte, tai gal nieko blogo nebus. O jei netankinta ar prastai tankinta, tai nežinau kas čia bus.. Ypač kai po rostverku padėtas EPS 100 – tai tik medinuką išlaikytų …
    Bent tikros armatūros pamėtytumėt apačioje?
    Beje, betonuojant nepavyks nenumindžioti jūsų tinklelio. Nematysit kur vaikštot, viską išmindžiosit. Nebent labai nelyginsit – tiesiog užpilsit betkaip.
    Na, tikiuos turit kompetetingų specų kurie paneigė mano abejones 😉
    Beje, nepamainomam įrankiui rišimui pinigų aš pinigų pagailėjau – nepadoriai brangus. Bet gal ir atperka investicijas 😉 Galima greitai rišti ir spec kabliu, įgudus.

    Like

    • Projektą ruošė konstruktorius, skaičiavo. Neturiu pagrindo netikėti, nes neišmanau, kiti deda d14 armatūrą neskaičiavę. Atraminių sienų viduje beveik nėra, viena tik ir ji turi pamatą. Sienos lengvos. Tokie komentarai kelią nerimą, bet trūksta skaičių.
      Dėl rišimo įrankio – jo dar prireiks vėliau. O paskui galima realizuoti juk. Svarbu patogumas ir greitis.

      Like

      • Na sausu betonu (smelbetoniu) taip kaip daro visi kiti 99% piliečiai. Vietoje armatūros dedamas tinklas arba fibra, viskas užglaistoma ir guansi grindys, kaina gaunasi ~6€/m2 su medžiagomis. Pasu jus kaip suprantu ne plokštuminis pamatas, nebus jokių didelių apkrovų ir dėsit kažkokią apdailą, ar darysit kaip prekybos centruose pramonines betonines grindis?

        Like

  2. Pakas čia tos armatūros, bėda kad dažniausiai už projektą mokami centai, konstruktorius negaišta laiko bei pripiešia iš akie ir su atsarga, tai kai kažkas paskaičiuoja ir optimizuoja sprendinius atrodo mažai. Bet tokia ir yra projeto rengimo esmė.

    Like

  3. paprasčiausiai visiems netikėtas sprendimas, kad daromos perdangos tipo grindys, kurios bus padėtos ant smėlio. labai netipinis sprendimas, ir man girdimas pirmą kartą. spėju čia padaryta dėl to, kad yra nepatikimas gruntas.
    tikrai niekas nebando eiti prieš projektuotojus, jei jie atliko tikslius skaičiavimus, bet pagal turimus duomenis optimizavimas atliktas neprastai 🙂 su vielos tinklu perdanga savo svorį vos išlaikytų. o čia kadangi remiasi į gruntą, tai gal vienas kitą atsveria, ir nebus nei grunto smukimo, nei perdangos linkimo. taip sakant “tip-top”

    Like

    • Man sako, kad projektuota, kaip perdanga. Nors ne pirmą kart gaunu pastaba “nelaiko savo svorio”. Bet realiai nieks iš vertinančių nei projekto matė nei sąlygų. Tėvukas mano irgi stebisi, va sako aš dėjau d14 išilgai ir 6 skersai. Ar kas skaičiavo? – Ne visi taip darė…

      Like

      • na paskaičiavau… Šio tinklelio pločio metras idealiomis sąlygomis laiko apie 2 tonas. Neįdealiu – gal toną. 1 metras 12cm vidinės siena iš silikatinių blokų sveria apie 120kg. Tad gal tikrai, nėr ko bijoti.
        BET.. pats betonas sveria kur kas daugiau. Tik ten skaičiavimas sudėtingesnis. Nesu tame ekspertas. Bet iš pirmo žvilgsnio taip ‘ant ribos’ viskas.
        Tiesiog labai didelė betono ir armatūros disproporcija. Betoninės grindys su tokiu tinkleliu būna apie 5cm. O čia 15cm betono.

        Like

  4. Tinklai bus du, apatinis 6mm viršutinis 8mm, vietomis padaryti sutankinimai kur akis gaunasi 10x20cm
    Vidinių sienų pirmame aukšte labai nedaug – tualetas – 6m sienos su durimis ir vienas kambarys – 4m sienos. Sienas planuoju ne iš blokelių o karkasą (šiek tiek neramina garso izoliacija, bet nebūčiau pirmas čia, paprasti lengvi blokeliai garsą irgi ne kažin kiek sulaiko).
    Tai realiai grindys turės laikyt savo svorį šeimyną ir akvariumą su židiniu, čia bus sunkiausi daiktai, akvariumas ~500kg į beveik 2kvm kas irgi ne kažin kiek daug. Beje – kur čia tuos skaičiavimus darėte?

    Like

    • Man rodės kad plonesnis tinklas. tada sakykim OK – šis kelias tonas laikys 😉
      Skaičiavimai – galvoje. juodojo metalo tvirtumą tempimui nesunku rasti pagooglinus
      Beje, jei viršutinis storesnis už apatinį, reiškia skaičiuota jog apkrova bus pamato kraštuose o ant grindų beveik jokios apkrovos.

      Like

      • Ai… viskas bus gerai, kad tik orai pasitaisytų. O tai jau regis šeštadienį vėl teks atidėti.
        Dar pilnai nesudėtas viršutinis tinklas, iki planuojamo betono paviršiaus labai nedidelis atstumas, bus matyt ar pavyks išlaikyti apsauginį sluoksnį (konstruktoriaus siūlymu – ne mažiau 15mm) priešingu atveju reiks storinti sluoksnį.

        Like

Leave a comment